RECEPTY

ČÍNA

 ______________________________ 
Kung-pao (Kuang-pao kuřecí) 

Ingredience:

400 g kuřecích prsou
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rýžového vína (nebo suchého sherry)
1 lžička kukuřičného škrobu
3 lžíce arašídového oleje
2 stroužky česneku (nasekané)
1 lžička čerstvého zázvoru (nasekaného)
2 sušené chilli papričky (nakrájené na menší kousky)
1/2 hrnku nesolených arašídů
1 lžíce cukru
1 lžíce rýžového octa
1/2 lžičky sezamového oleje
2 jarní cibulky (nakrájené)

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájejte na kousky a smíchejte se sójovou omáčkou, vínem a škrobem. Nechte marinovat 15 minut.
2. Na pánvi rozehřejte arašídový olej, přidejte česnek, zázvor a chilli papričky, a krátce osmahněte.
3. Přidejte kuřecí maso a smažte do zlatova.
4. Vmíchejte cukr, ocet, sezamový olej a arašídy. Krátce poduste.
5. Posypte jarní cibulkou a podávejte s rýží.
_______________________________
Pchin-jin sem (Čínské knedlíčky Jiaozi)

 

Ingredience na těsto:
300 g hladké mouky
150 ml vody
Špetka soli

Ingredience na náplň: 
300 g mletého vepřového masa
1/2 hlávky čínského zelí (jemně nakrájené)
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 lžička zázvoru (nasekaného)
1 stroužek česneku (nasekaný)
Sůl a pepř dle chuti

 

Postup:

1. Smíchejte mouku, vodu a sůl, vypracujte hladké těsto a nechte odpočinout 30 minut.
2. Mezitím smíchejte všechny ingredience na náplň.
3. Těsto vyválejte a vykrojte kolečka.
4. Na každé kolečko dejte lžičku náplně, přeložte napůl a okraje pevně přimáčkněte.
5. Vařte v osolené vodě 5–7 minut nebo smažte dozlatova.
______________________________ 
Pekingská kachna

Ingredience:
1 celá kachna (cca 2 kg)
2 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce hoisin omáčky
1 lžička soli
1 lžička pěti koření (čínská směs)
10 tenkých palačinek (na podávání)
Okurka a jarní cibulka (na podávání)

Postup:
1. Kachnu omyjte a osušte, potřete solí a pěti kořením.
2. Smíchejte med, sójovou omáčku a ocet, a potřete kachnu.
3. Zavěste ji na 4–6 hodin na chladném místě, aby oschla kůže.
4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 1,5 hodiny, potírejte zbylou marinádou.
5. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte s palačinkami, hoisin omáčkou, okurkou a cibulkou.
𝑉𝑦𝑟𝑜𝑏𝑖𝑙𝑦
𝐴𝑚𝑎𝑙𝑖𝑒 𝑀𝑟𝑎𝑧𝑘𝑜𝑣𝑎
𝐾𝑎𝑟𝑜𝑙𝑖𝑛𝑎 𝐷𝑣𝑜𝑟𝑎𝑘𝑜𝑣𝑎
𝑉𝑎𝑛𝑒𝑠𝑠𝑎 𝑉𝑖𝑠𝑘𝑢𝑝𝑜𝑣𝑎 
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky